София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Николай Бериевски: Искат бизнесът да си купува партии

Депутатът от БСП в „Делници“ по Евроком

5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Ще си говорим на летния лагер в Албена за отношенията на ЕС с Русия, за социална политика и икономика. Това коментира депутатът на БСП Николай Бериевски в предаването „Делници“ с Николай Колев в ефира на телевизия Евроком.

От "Столетницата" били напълно съгласни с ветото на президента Румен Радев срещу промените в Закона за държавния бюджет и партийната субсидия от 1 лев. 

„Това е отваряне на кутията на пандора – всеки бизнесмен може да си напазарува каквато и да е партия“.

Според депутата така олигарсите могат да си искат депутатите да изповядват техните бизнес-интереси. „Политиките на бизнеса, не политиките на гражданите!“, твърди Бериевски.

По думите му не било „добро“ решението, понеже застрашавало демокрацията в България. „И на мен не е ясно как ще действа това външно финансиране“, твърди червеният депутат.

Николай Бериевски изтъкна, че предложенията на БСП за помощите за второ и трето дете били „много добри“ като част от пакета „Визия за България“.

Ставало дума „само“ за 90 млн. лв., които да "отидат за младите семейства", не и самолети.