Гледай
на живо

Николай Колев-Босия: Президентските избори трябва да бъдат отложени

В България не се спазва нито избирателният кодекс, нито Конституцията, твърди дисидентът

Николай Колев-Босия: Президентските избори трябва да бъдат отложени Предстоящите президентски избори трябва да бъдат отложени. Те не са подготвени добре – нито из... thumbnail text

Предстоящите президентски избори трябва да бъдат отложени. Те не са подготвени добре – нито избирателният кодекс, нито Конституцията се спазва. Не може в едно и също време да задължаваш хората да гласуват и в същото време да не ги допускаш. Това заяви в студиото на предаване „Резонанс“ по телевизия „Евроком“ Николай Колев Босия. Според него преди да се изисква задължително гласуване от гражданите, трябва да бъде свикана кръгла маса, където всички тези въпроси да бъдат решени.
Според Босия кандидатите за президент на България не са равнопоставени. Тези, които са партийни и подкрепени от партии, разполагат с повече средства и възможности и с медии, докато тези, които не са партийно обвързани, разполагат само със собствените си пари, които не могат да стигнат за нищо.
Изборите за президент на България ще се проведат на 6 ноември заедно с референдума, предложен от Слави Трифонов. Българите ще могат да избират межу 21 кандидат-президентски двойки.