София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Николай Малинов: Путин ми каза, че пътят е правилен

"Путин ни каза да продължаваме по този начин"

4 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

В Русия денят на награждаването се счита за особено важна. Имах възможността да седя на една маса с президента Путин. Денят на народното единство се нарича този ден. На тази дата се чества и денят на казанската икона - това е иконата, с която Сталин връща църквата и започва възстановяването ѝ и на свещениците. Това заяви в ексклузивно интервю за предаването "Делници" председателят на "Русофили" Николай Малинов. 

Той коментира, че приема наградата като награда за България, като оценка за 16-годишните усилия за отношенията между България и Русия. Като един много красив отговор на тези усилия. 

Правим над 100 концерта годишно, всяка година успяваме да открием по един два паметника, информира Малинов. 

Той сподели още, че когато разговарял с Путин за България са имали малко време.

"Стана дума за икономиката, за газовите потоци. Позволих си да прекъсна разговора в тази посока и казах, че след 200 години никой няма да помни цената ма нефта и газа. Нашите усилия са съсредоточени в отношенията." 

При прогнозите Африка да стане 4 млрд, какво ще се случи, ако нямаме културната идентичност, ако не запомним нашите ценности. А какви са те - нашата вяра, език. Те са запазени в Русия. Ние назоваваме себе си като патриотична българска организация, отбеляза председателят на "Русофили"

Той допълни, че оценката на Владимир Путин е била, че пътят е правилен и всичко трябва да се прави през доброто и за доброто на България. 

Путин ни каза да продължаваме по този начин. Това е съвет и препоръка, които са много важни. Когато решаваш накъде да водиш своите хора, е важно в каква посока ги водиш, коментира Малинов.