София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Нинова: 10 години танго на премиера и разпад на системите

Лидерът на БСП с критика към Бойко Борисов

пропускане
4 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

10 години танго на премиера и разпад на системите - Борисов, министър-председател на държавата ли е или управител на летен лагер за калинки в администрацията.

Това попита лидерът на БСП Корнелия Нинова в остра декларация от името на група, която бе прочетена в присъствието на премиера в парламента.

Корнелия Нинова е разтревожена, че в последните седмици ни заливат няколко скандала и тревоги. Скандълът с начина на провеждане на изборите, с водния режим в редица градове, проблеми в здравната система, напрежение около решението за болничните листове, корупционните скандали не спират.

"От 288 къщи за кости, само 23 се оказват изрядни. Ще се окаже, че и тези, които са се осигурявали за две пенсии, ще получат по-малко, отколкото една. Всичко това буди тревоги и поставя въпроси.Една криза се потушава с друга. Прехвърля се отговорността на слънцето, на дъжда, на другите, на лошите от опозицията, които искат да счупят държавата. Кризите не се решават, а се замитат", каза още Нинова от парламентарната трибуна.