София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Нинова: БСП е увеличила подкрепата си с над 50 000 гласа

Бившият лидер благодари на членове и симпатизанти на БСП

5 годиниПолитика 7 Боряна Райчева

Бившият председател на БСП Корнелия Нинова написа обръщение към членовете на левицата, симпатизантите на партията, народните представители, кандидатите за европейски депутати и активистите. В него тя благодари за енергията, която са вложили в предизборната кампания за евроизбори 2019г.

Нинова акцентира, че социалистите са единствената партия, която е увеличила подкрепата си с над 50 000 гласа и евродепутатите с един. Тя допълни, че са спечелили в областите Плевен, Ямбол, Добрич и Видин, както и в 65 общини. А от 28 социалистически и социалдемократически партии в ЕС БСП са на пето място по резултати.

"Това се случи,въпреки репресивната машина на управляващите. Вие проявихте характер! Вие повярвахте в промяната! И благодарение на Вас тя ще стане! Вие сте достойни за уважение! Бъдете здрави и силни! Продължаваме!", така завършва в писмото си Корнелия Нинова.