София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Нинова: Българите ни наказаха всички с негласуване

Според лидера на БСП само левицата е повишила резултатите си

пропускане
5 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Българският народ наказа всички политици, като избра масово да не гласува заяви пред БНТ председателят на БСП Корнелия Нионва.
 
"Това е много силен знак към нас, към цялото статукво. Те ни казват: "Не ви харесваме еднакво." Това е въпросът, върху който всички трябва да мислим, ако мислим за България, а не за тясно партийните си интереси.", категорична беше Нинова.
 
Тя коментира и резултата на Българската социалистическа партия на изминалите европейски избори, като заяви, че обективният прочит изисквал да се признае, че единствено левицата е повишила резултатите си спрямо предходното си представяне на същия вид вот през 2014-та година.
 
"БСП е единствената партия, която повишихме подкрепата в гласове с 50 127 гласа. Единствените, които имаме един мандат повече. Другите партии или запазват, или пада броят на депутатите им. Имаме и пробив в четири областни града, печелим  в Добрич, Ямбол, Видин и Плевен и в 65 общини печелим, където досега трудно сме го правили и особено на европейски избори.", заяви червената лидерка.
 
Председателят на Столетницата обясни и че загубата, която са претърпели от ГЕРБ, най-вече се дължи на това, че за тези две години от БСП не са успели да убедят обществото, че са различни от управляващите.
 
Относно предстоящия избор за нов лидер на червената партия, Нинова обясни, че ще се бори за това правилата за избор  да останат, както са в момента.
 
"Не на конгрес, където 10-15 души се събират и те са силните, те могат да водят и да внушават различни неща, а всеки партиен член да прецени кой трябва да ги води.", завърши Нинова.