Гледай
на живо

Нинова: ГЕРБ и ОП ни отнеха европейското бъдеще в Шенген

Управляващите са продали и европейските ценности, смята соцлидерката

Нинова: ГЕРБ и ОП ни отнеха европейското бъдеще в Шенген „Искаме оставката на цялото правителство, защото то нанесе на страната ни такъв удар пред Евро... thumbnail text

„Искаме оставката на цялото правителство, защото то нанесе на страната ни такъв удар пред Европа, както никой до сега. Шенген бе темата, по която работеха всички правителства досега. С това, което направиха с българските паспорти и гражданство, ни върнаха десетки години назад“, заяви председателят на БСП  Корнелия Нинова пред журналисти. Лидерът на левицата добави, че  докато Борисов е разхождал премиери на други държави по границата с Турция да показва как с оградата пазим Европа от нелегални мигранти, през държавните институции легално са се осигурявали паспорти на хора, които нямат право да са български граждани.  „Продадоха не само най-ценното  - българската национална идентичност, но и европейските ценности“, заяви още тя.

Лидерът на левицата призова Борисов да не се крие зад патриотите. „Това е политика на правителството. Цветанов беше избран за член на УС на Европол. Ще сезира ли колегите си там, как България допусна пробив в европейската сигурност“, попита тя. Нинова коментира, че българското правителство е допуснало пробив не само в българската, но и в европейската сигурност. Тя обясни, че трябва да се идентифицират- кои и колко хора са получили български паспорти, без да имат право за това и да се разбере- къде се намират в България и Европа, а след това да се започне процедура по отнемане на тези паспорти. „Много хора по света, които имат основание да получат български паспорти, чакат от години, докато някой, чрез корупция, е получил документи без основание“, каза още лидерът на левицата.