Гледай
на живо

Нинова: ГЕРБ и ОП се провалиха в интеграцията на роми

БСП с план за справяне с ромската престъпност

Нинова: ГЕРБ и ОП се провалиха в интеграцията на роми ГЕРБ и „Обединени патриоти“ претърпяха провал в интеграцията на ромите. Това каза лидеръ... thumbnail text

ГЕРБ и „Обединени патриоти“ претърпяха провал в интеграцията на ромите. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на брифинг в Народното събрание.

„Последните седмици имаше случаи на криминални прояви, които отново поставиха на дневен ред въпроса за интеграцията на ромите. Очевидно е, че правителството на ГЕРБ и „Обединени патриоти“ претърпяха провал", заяви Нинова.

БСП предлага мерки. Една от тях е свързана с принципа "парите следват ученика". Корнелия Нинова напомни, че заради делегираните бюджети много директори на училища вписват само имена на ученици, за да си спасят бюджетът и училището. Другото предложение е за спиране на социалните помощи за семействата, чиито деца до 16 години не посещават училище. Третата мярка касае Наказателния кодекс. Нинова обяви, че социалистите ще настояват да се засилят наказанията за лица, които живеят с малолетни или непълнолетни. По думите й е малко такива хора да получават обществено порицание или глоба.

Според лидерът на БСП през последните седмици по темата много се говори от всички, но не се прави нищо конкретно.