София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

К. Нинова и Р. Радев обсъждаха "Визия за България"

БСП не уговаря с президента нова власт

5 годиниПолитика 4 Боряна Райчева

Поводът на изненадващата на пръв поглед среща между лидерът на БСП Корнелия Нинова и президентът Румен Радев, състояла се по-рано днес, не е бил обсъждане на обща управленска програма, каквито предположения имаше. Това заяви самата Нинова след края на разговора с държавния глава, като обясни, че диалогът се въртял около програмата на левицата "Визия за България".
 
Сред останалите засегнати теми  в разговора между Нинова и президента били още нетрайното законодателство,  честата смяна на реформите, принизената форма на дебата в парламента, вървящата надолу икономика на страната и редица други.
 
Лидерът на левицата обясни, че не е обсъждан алтернативен бюджет, но от БСП са представили алтернативен модел на данъчна политика.
Нинова беше категорична и че в рамките на срещата й с президeнта Радев не е коментиран въпроса за исканите от БСП предсрочни парламентарни избори.