София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Нинова: Искането за оставката ми е фалшива новина

В една демократична партия различията се решават с гласуване

4 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира отминалия в неделя пленум на Левицата и исканата й оставка. 

На някого в главата стои лидерският въпрос, заяви тя. Според нея този, който иска оставката й, счита, че ако се премахне Корнелия Нинова, БСП ще се оправи. 

Искането за оставката ми е фалшива новина, увери председателят на партията. Тя коментира, че това е спор на върха на БСП. Членовете на партията ще кажат как оценяват ръководството. Истинското решение е в партийните структури. С врачуване не се занимавам. От нас зависи дали ще продължим промяната, категорична е Нинова.

В една демократична партия различията се решават с гласуване. Целта е да се смени председателят, но средствата, които се използват, са фалшиви, обобщи Нинова, като добави, че трябва да се гледат фактите. 

Според нея Сергей Станишев публично е оглавил опозицията. На пленума беше направен опит промяната да бъде спряна, заяви председателят на Левицата.