Гледай
на живо

Нинова: Изпълнителната власт упражнява влияние върху прокуратурата

Йончева ще представи разследването си на 30 януари

Нинова: Изпълнителната власт упражнява влияние върху прокуратурата На пресконференция на БСП Корнелия Нинова обяви, че говорителят на ПГ на "БСП за България" Елена Йон... thumbnail text

На пресконференция на БСП Корнелия Нинова обяви, че говорителят на ПГ на "БСП за България" Елена Йончева ще представи своето разследване за корупция в Министерски съвет в централата на партията на 30 януари.

На 49-ия си конгрес БСП прие декларация, която прокламира, че прокуратурата изпълнява поръчки на изпълнителната власт. На въпрос защо досега мълчаха Нинова отговори, че тази темата е отворена сега, защото действията на прокуратурата са свързани с конкретните разследвания на Йончева срещу властта.

"Оградата, "Кумгейт", строителство на магистрали, къща в Барселона, да не ги изреждам всички. Двете неща за свързани, едно е започване на досъдебно производство срещу някого, друго е подвигане на абсолютно, според нас, необосновано и несериозно обвинение срещу човек, който половин година се занимава само с изваждане на корупционни практики на властта.

В отговор на въпрос дали ще се върви към президентска република, Нинова отговори: „Не мога да гадая към какво ще се върви. Ние сме за парламентарна република и това наше отношение като партия няма да се промени."

Нинова коментира и равносметката от двете години управление на Румен Радев. Тя определи президентът с три думи - последователен, съдържателен и перспективен.