Гледай
на живо

Нинова: Корабът на управлението потъва

БСП разкрива с филм корупция на най-високо равнище в правителството

Нинова: Корабът на управлението потъва Четвъртото заседание на 49-ия Конгрес на БСП започна с анонсиране на разследващ филм, който доказва ... thumbnail text

Четвъртото заседание на 49-ия Конгрес на БСП започна с анонсиране на разследващ филм, който доказва корупция на най-високо равнище в правителството. За излъчването му предупреди лично лидерът Корнелия Нинова от трибуната на зала 3 в НДК.

"През последния месец Елена Йончева прави разследване, което ще представи следвашата седмица в ефира на Българска свободна телевизия. Това са документи, свидетели и доказателства за корупция в най-високите етажи на властта. Там отговорност няма да носи някой директор или чиновник. Става дума за сговор на министри, за корупция и заличаване на следи", заяви в началото на речта си Корнелия Нинова.

Корнелия Нинова защити обвинената в пране на пари Йончева. Лидерът на БСП я определи като жертва на нейните разследвания и възнегодува, че чрез разследване на произхода на парите за филмите й тя е "наказана не с наказателен, а с политически процес". Лидерът на БСП призова аудиторията на Конгреса да излезе с декларация в защита на Елена Йончева.

,,Това, което виждаме, са последните опити на диктатурата да се задържи на власт. Корабът на управлението потъва и те го знаят. Знаят го и Патриотите, които първи започват да го напускат. Борисов е неспособен да овладее ситуацията, той просто не може да даде стабилност на управлението. Винаги получава ключова подкрепа от ДПС, но това е политика на парче и политика по интереси'', поясни Нинова.