Гледай
на живо

Нинова поиска вот на доверие от пленума на БСП

Лидерката пое отговорност за изборната загуба

Нинова поиска вот на доверие от пленума на БСП Председателката на БСП Корнелия Нинова пое отговорност за изборната загуба и поиска вот на доверие о... thumbnail text

Председателката на БСП Корнелия Нинова пое отговорност за изборната загуба и поиска вот на доверие от Националния съвет на партията.

„Ако не го получа, се оттеглям и избираме нов председател с общопартиен избор. Ако получа вашето доверие, продължаваме заедно да се борим за тези 1 млн. българи и за България, която трябва да променим“, заяви Нинова по време на пленума, на който БСП отчете изборните резултати.

Лидерката на социалистите заяви още, че в кампанията партията не е критикувала Европейския съюз, а политиката на десницата, която е довела Съюза до днешното му състояние. Нинова декларира, че първата грижа на партията ѝ е за България и че приоритет трябва да бъдат националните интереси.

„В днешната ситуация това е председателсвото на ЕС, бъдещето на България в Европа и нейната сигурност. За нас успешното провеждане на българското председателство на Съвета на ЕС, трябва да бъде общ приоритет на всички политически сили в мандата на 44 ото Народно събрание“, каза тя.

По време на пленума БСП заяви, че категорично се противопоставя на непазарното повишение на цената на природния газ. „ Това решение като лавина ще повлече след себе си цените на всички важни за оцеляването на българите стоки и услуги. Доходите на хората не са се увеличили с процента на увеличението на газа и стоките и услугите. Това ще увеличи бедността“, заяви Драгомир Стойнев, БСП. Те призоваха КЕВР да преразгледа това решение и настояха за персонално поемане на отговорност от всички виновни за тази ситуация – бившият министър на енергетиката Теменужка Петкова, изпълнителният директор на БЕХ и бивш изпълнителен директор на Булгаргаз Петьо Иванов, както и служебният министър на енергетиката и също бивш изпълнителен директор на Булгаргаз Николай Павлов.