Гледай
на живо

Нинова: Председателството бе красива, но празна опаковка

Лидерът на БСП преброи 72 протеста през изминалите шест месеца

Нинова: Председателството бе красива, но празна опаковка „Нашата оценка е добра организация със слабо съдържание. Красива, но празна опаковка. Вместо л... thumbnail text
„Нашата оценка е добра организация със слабо съдържание. Красива, но празна опаковка. Вместо лидерство и водачество на Европа, еднопартийно занимание, което доведе и до отстъпление от европейски ценности и права на европейски граждани.“
 
Така звучи обобщената оценка, която БСП постави на представянето на страната ни като председател на Европейския съюз през изминалите шест месеца, дадена от лидера на левицата Корнелия Нинова по-рано днес по време на провела се в централата им пресконференция.
 
По думите на Нинонава нито един от трите, поставени в началото на председателството приоритети – консенсус, кохезия и конкурентноспособност не е бил постигнат.
 
Разделение председателката на червената партия видя и това, че правителството е изолирало останалите институции в държавата от случващото се в страната.
 
Колкото до оценката на гражданите за управлението на държавата през първите шест месеца на 2018г. според Нинова те са я дали с протестите си – общо 72 за периода, като изброи някои тях- сред които протестите срещу Истанбулската конвенция, сделката за ЧЕЗ, недоволството на майките на деца с увреждания, на превозвачите, търговците в малки бензиностанции и много други.
 
Освен лошата оценка на обществото, която лидерът на БСП видя в провелите се десетки протести  в страната по време на председателството, според нея правителството се е провалило и в областите, в които според тях са  постигнали успехи като започването на преговори за присъединяване на Западните Балкани към Общността, тъй като реални договорки в тази посока няма, а всичко е останало в сферата на добрите пожелания.