Гледай
на живо

Нинова: Санишев не е страхлив, а дипломатичен

В неделя става ясна листата на БСП за европейските избори

Нинова: Санишев не е страхлив, а дипломатичен Не страх, а  дипломатичност. Така лидерът на БСП Корнеия Нинова определи поведението на председ... thumbnail text
Не страх, а  дипломатичност. Така лидерът на БСП Корнеия Нинова определи поведението на председателя на  Партията на европейските социалисти Сергей Станишев и спестените от него критики към управляващите по време на даденото му преди дни интервю за Канал 3.
 
"Не е проява на страх, вероятно е проява на дипломатичност. Аз съм по-критична, по-пряма, по-директна, каквото мисля го говоря. Сергей, вероятно и в резултат на престоя си дълго в Европа е придобил друг стил на поведение. Дипломатичен, внимателен, политкоректен.", коментира Нинова и обясни още, че между нея и Станишев има сериозни различия, които вероятно ще си останат завинаги.
 
"Една такава тема е Истанбулската конвенция. Партията на европейските социалисти я подкрепя, Българската социалистическа партия категорично реши, че това няма да стане. Своите противоречия имаме и по Пакта за миграция. партията на европейските социалисти, а БСП и аз лично смятам, че той не е добър."
 
На базата на всички тези различия не стана ясно дали Сергей Станишев ще бъде водач на листата на българската левица на предстоящия европейски вот, но председателят на партията разясни обясни повече за това как ще бъде направен този избор.
 
"Водачът, местата на коалиционните партньор и гражданската квота ги определя Националния съвет. Листата- провеждат се конференции в цялата страна, организациите номинират този, когото смятат, че е подходящ. Вече имаме над 100 имана. Тези всички номинации се обработват със съответните документи и Националния съвет подрежда отново тези сто имена."
 
Имената на кандидатите за членове в листата и водачът ще станат ясни тази неделя на пленума на левицата.