София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Нинова: Стартираме процедура за избор на председател на БСП

Предстои анализ

пропускане
5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Знам, че гласувалите за БСП са разочаровани, но искам да им кажа да не униват и искам да им кажа, че продължаваме напред. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова на извънревен брифинг след проведените избори за Европарламент. 

Масово се твърди от вчера, че ядрото на БСП не е излязло да гласува. Ние имаме 450 005 гласа. Това е ядрото на БСП и искам да кажа, че БСП излезе да гласува, категорична е Нинова. 

Факт е, че само ние като партия увеличаваме увеличаваме гласовете си. Всички други партии, които изпращат евродепутати, намаляват броя на гласовете ни. Само ние увеличаваме броя на евродепутатите с един. На фона на това, което се случи с Европа, от 28 държави и 28 социалдемократически партии, БСП е на 5 място. Въпреки тези добри факти, ние загубихме тези избори, призна лидерката на Левицата. 

Причините са и външни и вътрешни – корпоративен вот и други. Вътрешните причини ще ги анализираме. Утре сме свикали национален съвет. Смятам, че отговорността трябва да е солидарна. Ето защо ще предложим да се проведат конференции във всички общини, да се направи оценка и в конференциите да има точки от дневния ред с избор на ръководство на местно ниво.

Стартираме процедура за председател нс БСП, ще гласуват всички членове на партията, съобщи извънредно Корнелия Нинова.