София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Нинова: Всички, които искат промяна, да търсят БСП

БСП се регистрира в ЦИК за местния вот

пропускане
5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Сега партията има одобрени 161 кандидати. Продължаваме. Има много богата палитра от кандидати. Потвърждаваме досегашните си успешни кметове. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова след регистрацията в ЦИК за предстоящия местен вот.

Тя посочи, че новото е, че на много места общинските структури издигат местните авторитетни личности, около които се обединява само БСП. Лидерът на партията заяви, че онези, които искат промяната, но не могат сами, да търсят БСП.

"Тръгваме с надежда и вяра, че може да се промени моделът на управление в общините", посочи още Корнелия Нинова.

За това дали БСП ще подкрепи кандидатурата на Мая Манолова за столичен кмет, тя поясни, че решението ще бъде взето от градската конференция на 11 септември и на 15-ти от Националния съвет. Нинова не скри, че Манолова има най-много номинации в София.

Лидерът на БСП подчерта, че партията ще се бори за повече общини с безплатни детски градини, работещи общински болници и удвояване на резултата.

"Очакваме от това, което виждаме неприятна и компроматна кампания. Съдим по това, което започва с Мая", отбеляза Нинова.