София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Нона Йотова се съветвала с Ламбо дали да стане депутат

Актрисата разказа за влизането си в политиката

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Депутатката от БСП Нона Йотова си припомни в предаването „Делници“ на телевизия „Евроком“ началото на певческата си кариера. Тя сподели, че първите ѝ песни са били по текстове на майка ѝ и на българските символисти  - Николай Лилиев, Теодор Траянов, Кирил Христов.

Тя разказа, че си е навлякла проблеми в артистичната си кариера, навлизайки в политиката.

„Когато един човек на изкуството започне да се занимава с политика, към него са насочват едни други енергии“, каза актрисата.

Тя разказа, че когато е получила предложение да стане депутатка, се посъветвала със Стефан Данаилов и го попитала дали това ще ѝ пречи на театъра.

И макар че любимият артист на няколко български поколения ѝ казал, че няма да има проблеми, Йотова каза, че и при него е имало отдръпване на хора, след като е влязъл в политиката.

Тя сподели, че е усетило подобно отношение и при себе си, но постепенно хората разбират, че заставането ѝ на страната на дадена политическа сила не е основание за омраза и неприязън.

„Аз съм започнала да се занимавам с политика именно заради тези хора, заради техните права, за да мога да направя нещо за хората от моята черга“, каза депутатката.

Според Нона Йотова управляващата коалиция проявява неразбиране към проблемите на българската култура и това е проличало ясно при дискусията в Народното събрание преди няколко дни.