Гледай
на живо

НОРАД: Дядо Коледа раздаде 7,3 милиарда подаръка

Президентът на САЩ и първата дама помогнаха на НОРАД

Дядо Коледа успешно е раздал около 7,3 милиарда подаръка на децата от цял свят и вече се е завърнал у дома на Северния полюс, съобщиха от Северноамериканското военновъздушно-космическо командване (НОРАД).

На специалния сайт на ведомството е качено видео с успешното кацане на впряга с елените на Добрия старец на Северния полюс. От НОРАД уточниха, че една от последните дестинации на Дядо Коледа е била на Хавайските острови.

"Ние с нетърпение очакваме следващата година, за да проследим отново коледното му придвижване из целия свят", заявяват военните. Те започнаха да проследяват придвижването на Дядо Коледа по света в 02:01 часа местно време на 24 декември.

По традиция първите подаръци бяха раздадени на послушните деца от Австралия и Нова Зеландия. След това радарите на НОРАД проследиха полета на вълшебния еленов впряг над Япония, Китай, Индия, страните от Африка, Близкия Изток, Европа, Латинска Америка, Гренландия, Русия, САЩ и Канада.

Президентът на САЩ и първата дама бяха доброволци за НОРАД. Доналд Тръмп и Мелания бяха сред 1500 доброволци, които помагат на военните от Северноамериканското военновъздушно-космическо командване (НОРАД) да информират малчуганите за маршрута на шейната на Дядо Коледа, предадоха световните агенции.

Тръмп и съпругата му Мелания се включиха в мисията по проследяването на шейната, изпълнявана от Северноамериканското военновъздушно-космическо командване.

Докато НОРАД вдигна във въздуха изтребители, за да осигури безопасно пътуване над американския континент президентската двойка отговаряше на въпроси на деца. Доналд Тръмп сам зададе въпрос на 7-годишно момче, който взриви социалните мрежи: "Още ли вярваш в Дядо Коледа? Защото на 7 години това е рядкост", каза президентът.

Не е ясно защо Тръмп събуди такова съмнение у детето, след като всички знаем, че Дядо Коледа съществува, отбелязва Би Би Си.