София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Нов етап в отношенията „Северна Македония - САЩ“

Това заяви Филип Рийкър

пропускане
5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Северна Македония и САЩ започват нов етап в отношенията си, след присъединяването на югозападната ни съседка към НАТО. Такова е мнението на помощник-главният секретар по европейските и евразийските въпроси на САЩ и бивш посланик в Скопие Филип Рийкър.

Американският дипломат направи изказването си по време на среща с македонския министър на външните работи Никола Димитров. Филип Рийкър е на посещение в Северна Македония и Гърция, като повод за нея са обсъждания на двустранните им отношения и въпросите свързани с тях.

Рийкър е подчертал необходимостта от продължаване на реформите на страната по отношение на правосъдието  и борбата с корупцията, като това ще е от полза за цялостното укрепване на страната.  Освен това той изрази пълна подкрепа от страна на САЩ към ЕС, по пътя й към членство в НАТО и ЕС.