Гледай
на живо

Нов скандал с апартамент на Цветанов

Зам.-председателят на ГЕРБ се сдобил с придобивката на занижена цена

Нов скандал с апартамент на Цветанов Нов скандал с апартамент на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов. След шумните обвинения срещу&... thumbnail text
Нов скандал с апартамент на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов. След шумните обвинения срещу  Цветанов, относно притежаваните от него общо шест апартамента,  и обясненията, които даде това, днес политикът се оказа собственик на още едно луксозно жилище, което буди въпросителни.
 
Жилището на  Цветанов се намира в сградата, която виждате зад мен. През 2017-та тя наградена за  "Сграда на годината". Това е кооперация на фирма "Артекс" на име "Летера", известна още като "Къщата на буквите". 
 
Според публикация на "Свободна Европа" председателят на парламентарната група на ГЕРБ е закупил през 2018-та година луксозен апартамент  на последния шести етаж на  сградата с площ от 240 кв. м. 
Към него има и двоен гараж, който е отделен от останалите в сградата. Към собствеността се добавя и предверие с "ВИП асансьор", чиято шахта според нотариалния акт също е собственост на Цветанови. Така цялата придобивка с обща площ от малко над 315 кв. м.
 
Това, което буди съмнения в сделката е платената цена. За имота дясната ръка на премиера Борисов е броил 100 000 лева. Освен платената сума зам.-лидерът на управляващата партия прехвърлил на фирмата продавач  и два от старите си апартамента. 
 
Въпреки това, според експерти сметката пак не излиза, тъй като се оказва, че за квадратен метър семейство Цветанови  са платили  627 евро, при положение че цените там започвали  от 2600 евро на кв. м.
 
След изтеклите обвинения, Цветанов коментира новата си придобивка от трибунката в кулоарите на парламента така: