София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

НОВ СКАНДАЛ С МАКЕДОНСКИЯ ПРЕМИЕР

ОПОЗИЦИЯТА ПУСНА ЗАПИС КАК ГРУЕВСКИ СИ КУПУВА КОЛА ЗА 575 ХИЛ. ЕВРО

9 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Нов скандален запис петни името на македонския премиер Никола Груевски. Опозицията в страната пусна разговор, от който става ясно, че министър-председателят си поръчва Мерцедес за 575 хил. евро по каталог.
Записът е предоставен от опонента на Груевски Зоран Заев. Той представлява телефонен разговор между премиера и министъра на вътрешните работи в Македония Гордана Янкуловска. Двамата обсъждат закупуването на автомобила с цялостно оборудване и екран на задната седалка в колата. Груевски подчертава, че реалният ползвател на Мерцедеса ще бъде той, но по документи трябва да бъде фиктивно закупен за употреба от МВР.
Министърът на вътрешните работи заявява в друг разговор с шефа на спецслужбите Сашо Миялков, че това е най-хубавата кола в Македония и дори има масаж на задните седалки.
Късно снощи, на извънредно заседание на парламента, премиерът предложи изненадваща смяна на вътрешния министър на страната.
Македонските граждани, излязли нееднократно на протест срещу властта обаче останаха недоволни от рокадите в МВР сектора, като заявиха, че искат оставката на цялото управление. Те поискаха намеса на съдебните власти и търсене на отговорност за всички корупционни схеми, станали известни в последните месеци.