София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Нов случай на насилие в детска градина

Служителка обижда и бие момиче на година и седем месеца

пропускане
4 годиниОбщество 30 Боряна Райчева

Нов случай на насилие в детска градина. Родители на момиче на година и седем месеца направили запис, на който се чува как медицинска сестра, в 27 ДГ Детска китка в район Надежда, крещи и обижда детето. "Затвори си тъпата уста бе, Мръсницо! Животно мръсно!" са само част бруталните обиди с крясъци и агресия на медицинска сестра към дете в яслена група.

Майката и бащата на Никол направили записа след като забелязват тревожно състояние у детето. Те започват да търсят причината и поставят записващо усторйство в играчката на детето.

"Чуват се удари. В рамките на пет часа четири пъти яде шамари. Записът е направен на 31 октомври в 27 детска градина”, заяви Илиана Джонева, майка на Никол.

Служителката от записа е медицинска сестра по заместване. Пред нея въпросната медицинска сестра отрича да е тормозила децата. Пред директорката обаче е признала за случилото се.

В разговор по телефона с майката казала, че не е обиждала и удряла детето. Пред работодателя си обаче е признала за случилото се. Пред директорката на детската градина обаче е признала за случката. В обяснение служителката пише, че е била уморена и изнервена, затова се и случило това.

Директорката я е предложила за дисциплинарно наказание. Какво да бъде то трябва да реши кметът на район "Надежда". Родителите настояват служителката никога повече да не работи с деца.