София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Нов закон ще се бори с футболните хулигани

На стадионите ще бъдат монтирани допълнителни камери

6 годиниОбщество 8 Боряна Райчева

Новият закон за футболното хулиганство е готов, но все още се съгласува с футбония съюз и клубовете. В него е предвидено по всички стадиони да бъдат монтирани допълнителни камери, за да се осигури наблюдение на хулиганите. Предвиждат се и промени в Наказателния кодекс. Това обясни министърът на вътрешните работи Валентин Радев на брифинг след срещата между институциите на Националния стадион, свикана заради ранената полицайка след мача Левски-ЦСКА.

На срещата са обсъдени мерки за борба с футболното хулиганство. Предлага се феновете, посещаващи спортни мероприятия, да бъдат подлагани на още по- щателно претърсване, за да не се допуска вкарването на забранени предмети на игрището.

Всеки, закупил билет, ще с проверява. И БФС ще промени наредбите си за санкциите.

От години българският спорт става заложник на една шепа хулигани, посочи спортният министър Красен Кралев. Той подчерта, че клубовете ще инвестират във видеонаблюдение.

„Като имат пари да дават по 20 000 лева заплати на футболисти, ще имат пари да дадат и за оборудване на стадионите си с камери“, отсече Кралев.

Както съобщихме по-рано министър Валентин Радев пристигна на срещата с превръзка на едното око, като жест на подкрепа на по

Припомняме, на срещата вътрешният министър Валентин Радев пристигна с черна препаска на окото. Той призова всички да заседават на едно око, за да разберат как се чувства пострадалият полицай Гергана Зашева. Примерът на Радев последваха  заместникът му Стефан Балабанов, главният секретар на МВР Младен Маринов и директорът на СДВР Ивайло Иванов.