София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Нова акция на полицията в Брюксел, отцепен е центърът

Жителите на квартала са евакуаирани

8 годиниКрими 10 Боряна Райчева

В брюкселската община Етербек започна мащабна полицейска операция. Полицейски части, подпомагани от снайперисти, разположени на ключови места, са обградили района, който се намира в централната част на белгийската столица. Живеещите в квартала хора са евакуирани, съобщава „Ройтерс".

В акцията участват около 50 служители на органите на реда, включително специалисти по разминиране и снайперисти. На място са пристигнали и екипи на спасителните служби и пожарната. Спецчастите са разположени около апартаментна сграда с магазин на приземния етаж. Тя е отцепена, служители на реда са влезли вътре.

В петък вечерта бяха арестувани двама от непосредствените участници в терористичните актове на летището и в метрото на Брюксел, снимани на охранителните камери на 22 март редом до камикадзетата, извършили взривовете.

Мухамед Абрини бе задържан в брюкселския квартал Андерлехт. Различни източници потвърждават, че именно той е „човекът с шапката“, който бе редом с двете камикадзета на кадрите от терористичния акт в летището. Освен него са били задържани още двама, в това число и Усама Крайем , който бе сниман от наблюдателните камери преди терористичните актове редом до камикадзетата на метростанцията.