София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Нова фаза на разследването за импийчмънт на Тръмп

Председателят на комисията по разузнаване ще бъде призован като свидетел

пропускане
4 годиниПолитика 7 Боряна Райчева

Обобщение на данните от разследването за импийчмънт на Тръмп ще разгледа днес Комисията по разузнаване в Америка.
Резултатите ще бъдат предложени на правната комисия, която ще обмисли дали има достатъчно доказателства за повдигане на обвинения, които могат да доведат до процедурата по отстраняване.
Все още не е ясно дали Белият дом ще прати свои представители на изслушванията, но топ републиканецът от правната комисия Дъг Колинс заяви пред Фокс Нюз, че смята да призове председателя на комисията по разузнаване – демократът Адам Шиф, като свидетел.
Поредното изслушване е планирано за сряда. Този път, обаче специалисти по конституционно право ще изкажат мнение за това какви действия могат да се разглеждат като причина за импийчмънт.
Припомняме, че Тръмп бе обвинен в прекрачване на правомощията, като оказал на натиск на Украйна да разследва негов политически опонент. От своя страна, американският президент не намира да е извършил нещо нередно.