София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

НОВАТА СТУДЕНА ВОЙНА САЩ СРЕЩУ РУСИЯ

ВОЙНАТА НАВЛИЗА ВЪВ ПО-ОСТРИ ФАЗИ

8 годиниОбщество 9 Боряна Райчева

САЩ играят руска рулетка с войната и мира. До Третата световна война е една крачка.

САЩ въртят барабана на револвера. Вдигат го към главата си и натискат. Няма изстрел. Зареждат пак. Пак няма. Засега САЩ имат жесток късмет, че все още не са се застреляли.

Рулетката е руска и се играе срещу Русия, която предупреждава: извади патрона, хвърли пистолета, внимавай какво правиш. Но САЩ не слушат и продължават да натискат спусъка.Това е новата война на САЩ, която е тотална война срещу Русия.

Едновременно това е последната битка за контрола над света. Това е финалната битка между Запада и Изтока. Всичко напомня формирането на фронтовете /с малки разлики/ в навечерието на Втората световна война. Западният фронт е почти без промени. Източният е силно променен. Няма го СССР. Путин се опитва да стабилизира Русия. Китай е реалната суперсила на планетата. Иран може да елиминира Израел за 1 седмица. Турция се позиционира в своята традиционна роля – относителен неутралитет.

Първият патрон в барабана беше внесеният в Конгреса на САЩ законопроект 758, който даде зелена светлина за "предотвратяване на агресията на Русия срещу Украйна, Грузия, Молдова" и т.н.

Последва нов "патрон в барабана". На 14 декември цялото небе над Украйна беше затворено, т.е. летищата на Харков, Днепропетровск и Запорожието бяха затворени за неопределен период по заповед на военните. Вероятно тези летища започнаха да приемат тежка военна техника от САЩ след приемането на споменатата резолюция.

Третият "патрон" в барабана на американския револвер е обявената финансово-икономическа война на Русия. Санкциите на САЩ и ЕС са само видимата част от този айсберг. Войната с помощта на парите има по-разрушителен характер отколкото използването на тежко въоръжение. Генералите на финансовите войни не седят във военните гарнизони, те са в такива глобални финансови регулатори, като Федералната резервна система на САЩ и Европейската централна банка, които с емисията на долари и евро определят положението в най-крупните по капитализиране инвестиционни групи на планетата.

Ще се стигне ли до трета световна война? И какво може да се очаква от държава, която бълва пари без никакво покритие, която пробутва волфрам вместо злато, която има 1 квадрилион дългове и която лъже, че е кацала на Луната…