София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

НС гласува кандидатурата на Деница Сачева за нов министър на труда и социалната политика

Сачева вече в била заместник в социалното ведомство в кабинета Борисов 2

4 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Кандидатурата на Деница Сачева за нов министър на труда и социалната политика ще се гласува днес в парламента. Предложението за кадровата смяна в правителството е на премиера Бойко Борисов, след като в петък той поиска и прие оставката на министър Бисер Петков.

Преди това темата за рокадата в състава на правителството ще се обсъжда на заседание на Съвета на управляващата коалиция ГЕРБ и "Обединени патриоти".

Мотивите на премиера да поиска оставката на Бисер Петков са комплексни и свързани с бавните темпове на работа в министерството по ключови реформи.

Сачева вече в била заместник в социалното ведомство в кабинета Борисов 2, а в третия настоящ управленски мандат зае поста на заместник-министър в образователното министерство.

Очаква се Бисер Петков да предаде поста министър на труда и социалната политика на Деница Сачева днес на церемония в Министерството на труда и социалната политика.