Гледай
на живо

НСА привлича студенти с нови специалности

Кандидатите вече могат да избират между 69 дисциплини

НСА привлича студенти с нови специалности От следващия месец Националната спортна академия ще започне кандидат-студентската кампания за 2019 г... thumbnail text
От следващия месец Националната спортна академия ще започне кандидат-студентската кампания за 2019 година. По този повод от следващата година, един от най-добрите спортни университети в страната, ще въведе 4 нови специалности.
 
Скейтборд, доджбол, айкидо и кендо са четирите специалности, които от следващата учебна година, Националната спортна академия ще въведе.  Според декана на факултет "Спорт" проф. Красимир Петков, специалностите са перспективни  и дават възможност за добра професионална квалификация.
 
За миналата година факултет "Спорт" е приел близо 500 студенти, сега с новите специалности се очаква броят им да нарасне.
 
Академията предлага още  65 специалности, сред които кинезитерапия, педагогика и разнообразни спортни дисциплини. В кампуса разполагат с открити и закрити спортни съоръжения, и собствени общежития.
 
От НСА припомнят, че при балообразуването кандидат-студентите имат право на избор - да използват оценка от матура или да държат изпит в Академията.
 
За новините на Евроком: стажант -репортер Дария Шишева