Гледай
на живо

НСА "Васил Левски" се поклони пред патрона си

Присъстващите отдадоха своята почит

НСА "Васил Левски" се поклони пред патрона си На 19 февруари, в деня на 146-ата годишнина от гибелта на Апостола, академичната общност на Национал... thumbnail text

На 19 февруари, в деня на 146-ата годишнина от гибелта на Апостола, академичната общност на Национална спортна академия, официални гости и ученици от столични училища отдадоха почит към безсмъртния подвиг на Васил Левски – патрон на НСА.

С факелно шествие, организирано от Олимпийското дружество на учителите по физическо възпитание и спорт, повече от 30 ученици изминаха пътя от арката на НСА до паметника на Апостола пред Ректората. С огъня на факлите те донесоха светлината – символ на свободата, за която Васил Левски пожертва живота си. Неговият подвиг в името на България, възпят от поета Недялко Йорданов, прозвуча в стиховете, изпълнени от децата с вълнение и трепет.

Зам.-председателят на Съвета на ректорите и ректор на УНСС проф. Стати Статев поздрави в словото си Академичната общност на НСА с патронния празник и подчерта постигнатото от Академията първо място в професионално направление „Спорт“ в рейтинговата система на висшите училища. „Носете гордо името на своя патрон! НСА десетилетия наред обучава кадри, които разнасят славата на България по света“, акцентира проф. Статев.

Със сведени глави присъстващите отдадоха своята почит, а след последвалата минута мълчание, на паметника бяха положени венци и цветя.