София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Обезопасени пешеходни пътеки за учениците в София

Продължава борбата с безразсъдното шофиране в града

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Новата учебна в София година започва с обезопасени пешеходни пътеки. Идеята е да бъдат намалени инцидентите, при които потърпевши са децата.

Именно и такава е идеята на кампанията „Убий скоростта, спаси дете“, която е съвместна между Столична община и едно от радиата у нас.

Правилата за безопасно пресичане са ясни за малката Ади, която скоро започва предучилищна и е наясно, че се минава на зелен светофар.

За предотвратяване на инциденти на пътя, трябва да има стриктен контрол. Съзнателното шофиране е отговорност на водачите, въпреки че пътна полиция също се включва в регулирането на движението и чрез налагането на санкции.

В момента 281 са повдигнатите пешеходни пътеки на територията на Столична община. През тази година са изградени 80.

Съобразена с родителите ще бъде и синята зона, там където я има. Сутрин има аванс от 30 минути, в който да оставите детето в училище, без колата да бъде вдигната от паяк, въпреки че все още има проблеми с контрола.