София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Обезвредиха бомба до дома на Сорос

Милиардерът не е бил в дома си по това време

5 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Бомба бе открита близо до дома на милиардера Джордж Сорос в щата Ню Йорк, съобщи Би Би Си, позовавайки се на информация от полицията. Екип сапьори е извършил на място контролиран взрив.

Опасният пакет е открит в пощенска кутия от служител на Сорос, който незабавно е уведомил властите.

Инцидентът е станал в понеделник следобед и вече се разследва от ФБР.

По това време Сорос не е бил в дома си.

88-годишният унгаро-американски бизнесмен печели благосъстоянието си чрез хитри финансови спекулации.

Той е похарчил милиарди от собствените си средства за финансиране на проекти в областта на правата на човека и либерални демократични начинания по света и е бил голям донор на Демократическата партия на САЩ.

Той подкрепяше и президентските кампании на Барак Обама и Хилари Клинтън, като определя американския президент Доналд Тръмп като "измамник".

Теоретици, основаващи се на американските конспиративни теории, обвиняват  Сорос, че тайно проектират редица неотдавнашни събития в американската и глобалната политика.

Сорос  се превърна в политическа цел в световен мащаб за националистите и популистите, които го наричат ​​„манипулатор на демокрацията“.