Без кърджалиец в евролистата на ДПС, стана ясно, след като председателят на партията Мустафа Карадайъ… | eurocom.bg">  

Без кърджалиец в евролистата на ДПС, стана ясно, след като председателят на партията Мустафа Карадайъ…"/>

Гледай
на живо

Обявиха евролистата на ДПС

На второ място е Делян Пеевски

 

 

Без кърджалиец в евролистата на ДПС, стана ясно, след като председателят на партията Мустафа Карадайъ обяви на извънредно заседание на Централното оперативно бюро вчера имената на 17-те кандидати за евродепутати.

 

 Избираемите места са за Мустафа Карадайъ, Делян Пеевски, Илхан Кючюк и Искра Михайлова, сочи официалното решение на върха в ДПС. 

 

Карадайъ ще бъде вписан в ЦИК като водач на листата, но е сигурно, че няма да пътува за Европейския парламент – ще отстъпи спечеления мандат. 

 

По този начин за Брюксел ще заминат записаните като втори, трети и четвърти в евролистата – Делян Пеевски, Илхан Кючюк и Искра Михайлова. 

 

Според социологически проучвания обществените нагласи към този момент дават на ДПС 3 от 17-те мандата. 

 

На 5-та позиция е родопчанката Атидже Али – Вели, която е заместник изпълнителен директор в Държавен фонд „Земеделие“.

 

 Шеста в списъка е родената в Мадан Севим Мусак, която работи в екипа на групата на АЛДЕ в Европейския парламент.

 

Седми е Станислав Анастасов, който през 2014 г. беше избран за министър на околната среда и водите, след като Искра Михайлова стана евродепутат. 

 

Осми е Сюлейман Сюлейман от Добрич. Следват Антоанета Асенова от младежко ДПС и Гюлфие Арнаудова от села Абланица, община Хаджидимово. 

 

Местата от 11-то до 17-то заемат: Петър Чобанов (Ямбол), Сузан Мехмедова(Бургас), Синан Пехливанов (Велико Търново), Танер Кабил (Пловдив), Синай Якуб (Хасково), Ертен Анисова (Варна), Цветан Енчев (София).