Гледай
на живо

Обидно ниски са заплатите на медицинските сестри

От ПП "Възраждане" днес подкрепиха протеста на специалистите по здравни грижи

Обидно ниски са заплатите на медицинските сестри В подкрепа на медицинските сестри и всички здравни работници се обявиха от ПП „Възраждане&ldqu... thumbnail text

В подкрепа на медицинските сестри и всички здравни работници се обявиха от ПП „Възраждане“. Представители на формацията днес застанаха редом с протестиращите медицински сестри.

„В крайна сметка когато един човек отиде на лекар, или му се наложи да влезе в болницата. Нито лекаря го пита от коя партия е, нито човека пита лекаря от коя партия е и дали е гласувал. В крайна сметка разпадането на здравната ни система и унищожаването на здравните ни кадри е нещо, което рефлектира и се отразява пряко върху всеки един от нас.“, заяви за предаването "Дневници", Костадин Костадинов, председател на партията.

Недопустимо е една медицинска сестра, която заедно с лекарите спасява човешки животи да е с по-ниска заплата от тази на „чистачка в Министерството на здравеопазването“, допълни още той.

Едно от основните искания на специалистите по здравни грижи, което доведе до протеста днес, е да се повишат възнагражденията им в размер на поне две минимални работни заплати.