София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Обидно ниски са заплатите на медицинските сестри

От ПП "Възраждане" днес подкрепиха протеста на специалистите по здравни грижи

пропускане
5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

В подкрепа на медицинските сестри и всички здравни работници се обявиха от ПП „Възраждане“. Представители на формацията днес застанаха редом с протестиращите медицински сестри.

„В крайна сметка когато един човек отиде на лекар, или му се наложи да влезе в болницата. Нито лекаря го пита от коя партия е, нито човека пита лекаря от коя партия е и дали е гласувал. В крайна сметка разпадането на здравната ни система и унищожаването на здравните ни кадри е нещо, което рефлектира и се отразява пряко върху всеки един от нас.“, заяви за предаването "Дневници", Костадин Костадинов, председател на партията.

Недопустимо е една медицинска сестра, която заедно с лекарите спасява човешки животи да е с по-ниска заплата от тази на „чистачка в Министерството на здравеопазването“, допълни още той.

Едно от основните искания на специалистите по здравни грижи, което доведе до протеста днес, е да се повишат възнагражденията им в размер на поне две минимални работни заплати.