Гледай
на живо

Обилни валежи и опасност от наводнения

Условия за поледици в северозапада

Обилни валежи и опасност от наводнения Жълт код за значителни валежи от дъжд, а на места и от сняг, е в сила днес за 12 области от страната... thumbnail text

Жълт код за значителни валежи от дъжд, а на места и от сняг, е в сила днес за 12 области от страната. Повече като количество ще са валежите в западните райони и Рило-Родопската област, съобщиха от НИМХ. В Северозападна България, поради ниските температури, ще има условия за поледици. Във Видин, Монтана и Враца се очакват и обилни снеговалежи.

Остава в сила опасността от наводнения в Югозападна България. В резултат на валежите, комбинирани със снеготопене, има опасност от преливане на река Арда, както и на река Струма в долното й течение.

В Кърджалийско дъждът вече повиши нивата на реките, а десетки малки язовири преливат.

В Смолянско приключи разчистването на прохода Превала и тази сутрин той беше отворен за движение. От снощи там е има нови 20 см снежна покривка. Пътят към Обсерваторията в Рожен ще бъде почистен днес за движение с високопроходима техника. Там се работи с роторна машина, пробит е пътят между Момчиловци и Лъки. В село Мугла, където шести ден няма електричество, продължават усилията по възстановяване на електрозахранването.

Температурите днес ще са от 6 до 12 градуса. Валежи се очакват и в четвъртък. След това ще настъпи подобрение на времето.