София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Обмислят видеонаблюдение в колите на НСО

Според бившия шеф на службата трябва да се намали броят на охраняваните лица

пропускане
4 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Обмисля се да се въведе видеонаблюдение в колите на Национална служба “Охрана” (НСО) коментира пред журналисти говорителят на структурата Веселин Нинов. 
 
Идеята, която на този етап само се обсъжда идва, след като на 12 декември вечерта 14-годишно момче беше блъснато именно от кола, управлявана от служители на НСО. Детето към момента е  стабилизирано, но все още има опасност за живота му.
 
Нинов коментира и критиката на премиера Бойко Борисов по случая, че от НСО не са давали достатъчно информация по случая, като обясни, че от службата са давали данни, за всичко, за което имат право и са го правили своевременно.
 
Бившият шеф на службата за охрана Румен Миланов пък изтъкна, че броят на лицата, които НСО охранява към момента е твърде голям и би следвало да се помисли за намаляване на този списък.
 
Според говорителят на структурата е  време да се помисли и за промяна на самия закон за НСО, като той изрази надежда, че членовете на организацията ще бъдат поканени да вземат участие в дискусията за подобни промени.