Гледай
на живо

Обществената телевизия си търси нов директор

Съдът потвърди присъдата на Константин Каменаров

Окончателно. Константин Каменаров трябва да се раздели с поста си на Генерален директор на Българската национална телевизия. 
 
Причината - потвърдената от Софийски градски съд присъда на първата инстанция. Точно както колегите си, магистратите от второинстанционния съд обявиха Каменаров за виновен, затова, че е шофирал с 1.6 промила алкохол в кръвта.
 
От днес влиза в силата и наложеното му наказание -1година и три месеца лишаване от свобода с три години изпитателен срок и 600 лева глоба.
 
Именно заради присъдата,  шефът на БНТ е длъжен да се раздели с поста си, тъй като по закон членовете на управата на Националната телевизия не могат да бъдат осъждани (дори и условно).
 
Предстои в най-кратки срокове СЕМ да реши кой ще изпълнява задълженията на Каменаров до провеждането на конкурс за нов Генерален директор на медията.
 
Припомняме, че още през 2017-та година, когато встъпи в длъжността си като директор на БНТ, Каменаров беше осъден от първоинстанционния съд условно на 1 година и три месеца лишаване от свобода, заради това, че през 2016-та е заловен да шофира в нетрезво състояние.
 
Последва обжалване пред втората инстанция и близо две години съдебна битка, която всячески беше спъвана от отсъствията на шефа на медията от зала по различни поводи - болест, служебни ангажименти и други. Стига се дори до глоба за неуважение на правосъдието.