Гледай
на живо

Община Созопол с нов кмет

Временно постът ще се заеме от Катя Стоянова

Общинският съвет на Община Созопол проведе извънредно заседание, на което с 12 гласа „да“ и 5 „въздържал се“ бе приета кандидатурата на Катя Стоянова. Към момента тя ще заема временно длъжността след отстраняването на досегашния градоначалник Панайот Рейзи, предшествано от повдигнатите обвинения от Софийската градска прокуратура, първоначално само към главната счетоводителка на общината Златка Мусева, а след около месец и срещу вече бившия управник, за присвояване на 2 милиона лева от бюджета на общината.
След края на заседанието част от съветниците изразиха недоверие към Катя Стоянова, заради близките си отношения с Панайот Рейзи и заради заемането на заместник-кметския пост от 12 години насам и не скриха притесненията си за повдигане на евентуално обвинение и срещу нея.
Въпреки полученото неодобрение, новият кмет на черноморската община заяви, че ще предостави всички документи, които прокуратурата поиска, както и че ще продължи подготовката на морския курорт за наближаващия летен сезон.