София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Обстановката в страната до 13:00 часа

Най-сериозна е обстановката на територията на област Плевен

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Над 160 сигнали за произшествия, в резултат на лошите метеорологични условия и интензивни валежи са подадени на националния телефон за спешни повиквания 112. Сигналите са предимно за паднали клони и дървета, задръстени шахти на отводнителни канали, повишено ниво на водата по уличната мрежа и наводнени приземни етажи на жилищни и обществени сгради.

Най-сериозна е обстановката на територията на област Плевен в общините Плевен, Подем и Гулянци, съобщиха от МВР. За отстраняване на произшествията на място е създаден областен щаб, който ръководи екипите на основните части на Единната спасителна система, както и привлечената строителна и верижна техника на частни лица и организации. На място работят всички налични екипи на местната пожарната служба, като са привлечени и сили средства на от РДПБЗН-Вeлико Търново. След преливане на язовир Николаево е затворен пътният участък между градовете Плевен и Ловеч. Към момента на територията на страната няма бедстващи и пострадали хора.