Гледай
на живо

Обвинения за лихварите от кв. "Христо Ботев"

Четирима души ще отговарят пред съда

Обвинения за лихварите от кв. "Христо Ботев" Четирима души, задържани при акция на властиете на 2-ри септември в столичния квартал "Христо Ботев"... thumbnail text
Четирима души, задържани при акция на властиете на 2-ри септември в столичния квартал "Христо Ботев", са с повдигнати обвинения от Специализираната прокуратура. На задържаните ще се търси отговорност за 
 извършване на лихварска дайност,  изнудване и разпространение на наркотици.
 
Според събраните доказателства, кам момемнта, групата е действала от началото на 2016 г. Членовете й са предостовяли парични заеми срещу високи лихви, като в случай на ненавременно погасяване на задължението, лихвите са били умножавани. 
 
Данните на разследващите  сочат още, че онези длъжници, за които връщането на заема е ставало непосилно, са били заплашвани и физически малтретирани. 
 
Установени са задължени лица, на които участници в групата са нанесли средни и леки телесни повреди. Властите разкриха, че  един от тях дори е бил бит с метална палка и удрян с бетонен бордюр. 
 
Предстои утре  (4 септември 2019 г.) Специализираната прокуратура да поиска от Специализирания наказателен съд определяне на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за двама от участниците в групата. Те са братя, като по-възрастният от тях е ръководел на структурата.