Гледай
на живо

Обвиненият за убийството на жена си остава в ареста

Според защитата Николов ударил само три шамара на жертвата

Варненския апелативен съд остави за постоянно в ареста Борислав Николов, обвинен, че пребил до смърт 40-годишната си съпруга ден преди бракоразводното им дело.
 
Магистратите приеха аргументите на прокуратурата, че има опасност мъжът да се укрие или да извърши ново престъпление и заради това постанови спрямо него мярката "задържане под стража."
 
Пред медиите защитникът на Николов заяви, че обвиненията срещу клиента му не били верни.
 
Държавното обвинение обаче беше на друго мнение.
 
Припомняме, че преди дни  Николов беше арестуван по обвинение за това, че отнел по особено мъчителен начин живота на 40-годишната Кремена, с която били пред развод. 
 
Смъртта на жертвата настъпва, след като съпругът я пребива до смърт в дома им и я оставя да умре.
 
 Приживе жената е подавала многократни сигнали до полицията за упражнявано срещу нея домашно насилие. Според Радослав Лазаров-говорител на окръжната прокуратура във Варна, тези сигнали не били оставени без последствие и на тях било гледано сериозно, но за справяне с  този вид проблем, трябвало да окаже съдействие цялото общество.
 
На този етап няма повдигнато обвинение срещу свекървата на жертвата. За нея засега се знае, че е помогнала на сина си да си стегне багажа, но не е  оказала помощ на пребитата си снаха.
 
От прокуратурата заявяват, че ако в хода на разследването бъде доказана и нейната вина, тя също ще бъде привлечена като обвиняема.