София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Обвиниха Пласидо Доминго в сексуален тормоз

След разследване на Асошиейтед прес

5 годиниОбщество 3 Боряна Райчева

Няколко жени обвиниха испанската оперна звезда Пласидо Доминго в сексуален тормоз, предаде Асошиейтед прес.
Според агенцията Доминго се е опитал да принуди жените да правят секс с него в замяна на обещания за получаване на определени роли и „ги е наказвал професионално, когато му е било отказано“. Това се е случвало в различни периоди от 80-те години. Осем жени поискали да останат анонимни, обяснявайки страховете, че все още работят в тази област или се притесняват от негативната обществена реакция. Певицата Патриша Улф позволи да разкрие името си. Половината от жените са заявили, че певецът е направил "нецензурни предложения", са ги накарали да се чувстват неприятно.
Асошиейтед прес интервюира близо 30 певци, танцьори, музиканти и други служители на театъра, които заявиха, че са наблюдавали неподходящо сексуално поведение от страна на Доминго.

Според агенцията Доминго отрича всички твърдения. "Това са обвинения от неназовани личности, които се коренят в събития от преди 30 години, предизвикват дълбока загриженост и са неправилни във формата, в която са представени", каза той.