Гледай
на живо

Обвиниха в плагиатство победителката в „Евровизия“

Крадена ли е песена „Toy”?

Обвиниха в плагиатство победителката в „Евровизия“ Една от водещите музикални компании в Америка обвини в плагиатство авторите на песента, спечелила та... thumbnail text

Една от водещите музикални компании в Америка обвини в плагиатство авторите на песента, спечелила тазгодишното издание на „Евровизия“. От американската компания твърдят, че песента Toy, изпълнена от певицата Нета Барзилай напомня хита Seven Nation Army от 2003 г. на рок групата The White Stripes. Автори на песента Дорон Медали и Став Бергер вече са получили официално писмо с претенции за авторските права.

Според регламента всички държави-участнички в престижния конкурс трябва да представят оригинални композиции. В случай, че бъде потвърдена кражба от страна на авторите, Нета Барзилай може да бъде дисквалифицирана и лишена от титлата, а правото да организира конкурса „Евровизия 2019“ да бъде отнето на Израел.

Само преди дни Seven Nation Army влезе в класация за 100-те най-добри песни на 21 век, съставена от списание Rolling Stone, а песента The White Stripes взе трето място в подредбата.