Гледай
на живо

Официално: Кметът на Червен бряг с обвинение

Прокуратурата твърди, че е злоупотребил с европейски средства

Официално: Кметът на Червен бряг с обвинение Кметът на Червен бряг Данаил Вълов от днес вече официално е клиент на държавното обвинение. Специали... thumbnail text
Кметът на Червен бряг Данаил Вълов от днес вече официално е клиент на държавното обвинение. Специализираната прокуратура го  привлече към наказателна отговорност по обвинения за длъжностно престъпление.
 
Според разследващите през 2017 г., без да са били налице основанията в закона, е прекратил обществена поръчка за доставка на топъл обяд за социално слаби в Червен бряг и град Койнаре, като по този начин е облагодетелствал две свързани с него фирми.
 
Пред "Нова телевизия" Вълов отрече категорично обвиненията.Заместник-главният прокурор Иван Гешев обаче беше на друго мнение.
 
Припомняме, че Вълов беше задържан на 20 март 2019 г. при спецакция в Община Червен бряг по обвинение именно за това, че е лобирал за фирма, участвала в обществена поръчка. След разпит, кметът е бил освободен незабавно, като той обясни, че първоначалната информация, че пускането му се случило след платена гаранция в размер на 75 000 лева, е невярна.
 
По време на операцията бяха задържани до 24 часа и петима служители в общината, участвали в обществената поръчка. След разпит те също са били пуснати. За момента те имат качеството на свидетели по делото.