София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Официално: УЕФА повдигна обвинение на България

За расистко поведение и хвърляне на предмети

пропускане
5 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Дисциплинарната комисия на УЕФА официално повдигна обвинение срещу България за четири нарушения на правилника по време на  двубоq с Англия в София.

От УЕФА обявиха, че са повдигнали обвинение срещу Българския футболен съюз за расистко поведение, хвърляне на предмети, нарушение на реда по време на изпълнението на националните химни и отказване на повторения по таблото на стадиона.

Тъй като това не е първото обвинение срещу България за расизъм и заради големия международен отзвук, се очаква наказанието от УЕФА да бъде доста сурово, но все още не е определена датата, на която ще разглеждат случая.

От УЕФА са повдигнали и две обвинения срещу Английската футболна асоциация за нарушение на реда по време на изпълнението на химни и неосигуряването на достатъчно стюарди в сектора за гости.

Срещата на Националния стадион "Васил Левски" вчера, която англичаните спечелиха с 6:0, на два пъти бе прекъсната от главния рефер Иван Бебек заради расистки инциденти по трибуните, насочени срещу играчите на гостите.