Гледай
на живо

Огънят в Калифорния изпепели и Малибу

Броят на жертвите расте

Огънят в Калифорния изпепели и Малибу Жертвите на най-смъртоносните пожари в Калифорния достигнаха 48 души. Стотици са в неизвестност. Огъ... thumbnail text

Жертвите на най-смъртоносните пожари в Калифорния достигнаха 48 души. Стотици са в неизвестност. Огънят изпепели десетки крайбрежни курорти са унищожени, включително любимият на богатите и известните Малибу.

Последно бе съобщено за 42 жертви, но след опустошаването от пожара на американския град Парадайз, бяха открити още шест тела. Други двама са загинали в южната част на щата, пише Би Би Си.

27000 души от Парадайз са евакуирани. Мнозина казват, че не могат да се свържат със свои приятели. Около 230 души са изчезнали, съобщи шерифът на Бют, който е поискал подкрепление от още 100 военни от националната гвардия, които да помогнат в издирването на жертви и оцелели.

Изпепелени са около 7 700 жилища.

Огънят обхвана около 195 квадратни километра, с него се борят над 8 000 пожарникари. Пожарът се придвижва към град Оровил, където живеят 19 000 души. Властите обаче смятат, че ще успеят да предпазят града.

Причината за пожарите все още се разследва, но запознати посочват, че огънят е избухнал около времето, когато две комунални станции са съобщили за проблеми с оборудването. Главният прокурор не отговори на въпросите какви действия трябва да бъдат предприети срещу комуналните услуги, ако се установи, че техните електропроводи са отговорни за смъртоносните пожари.