София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Омбудсманът влиза в битката за София

Инициативен комитет издига кандидатурата й

5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

След месеци на спекулации по темата „Ще се кандидатира ли, или не омбудсманът за кмет на София на предстоящия местен вот?“, отговорът сякаш вече е ясен. Мая Манолова се впуска в надпреварата за най-високия пост в столицата, като официално кандидатурата й ще бъде обявена на 4 септември, DarikNews.
 
Манолова обаче ще бъде издигната за поста не от БСП, а от Инициативен комитет. Софийската организация на Столетницата вече е обявила, че е в готовност да я подкрепи и да го обяви официално на своята конференция след това.  
 
По непотвърдена информация, разговорите за подкрепата от страна на левицата са водени с председателя на БСП-София Калоян Паргов, а не с Корнелия Нинова.
 
Самата Нинова обаче нямала нищо против БСП да подкрепи  Манолова и отсега била изразила готовност, при евентуална победа, социалистите да работят с нея.
 
Към този момент Мая Манолова все още не е потвърдила влизането си кампанията.