София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Опозицията в БСП с критика към ръководството

Михаил Миков: Бойкотът на парламента удря върху демокрацията

5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Вътрешната опозиция в БСП проговори. Бившият председател на левицата и настоящ член на Националния съвет на партията Михаил Миков разкритикува остро в ефира на БНТ бойкотът на левите депутати, обявили, че няма да влизат в пленарна зала и направи съпоставка със същото поведение на ГЕРБ по времето, когато той  е ръководил парламента.
 
Миков все пак уточни, че ситуацията по време на управлението на Орешарски е била доста различна, тъй като кабинетът тогава не имал мнозинство и въпреки това е оцелял завидно дълго време и все пак в двата случая губел парламентаризма и падал авторитетът на Народното събрание, категоричен беше членът на Националния съвет на БСП.
 
Миков коментира и предстоящите европейски избори, като той обясни, че краткото време, което остава до провеждането им на практика прави невъзможно да се случат преди тях предсрочен парламентарен вот.
 
Миков обясни и че в настоящата политическа ситуация у нас е невъзможно никоя партия да изпълнява програмата си сама и ще се налага търсене на подкрепа, в това число от такава ще се нуждае и левицата, ако успее да влезе в управлението. На този етап, бившият председател на червените не посочи кой би могъл да бъде припознат като партньор в тази посока, но уточни, че следва това да е  формация, която припознава идеите на социалистите.