София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Осем тона масло се разля на пътно платно в София

Инцидентът се е случил тази нощ

пропускане
5 годиниИнциденти 1 Боряна Райчева

Цистерна е разляла над 8 тона масло тази нощ на пътно платно в столицата. Инцидентът е затруднил движението на леки автомобили в района на кръстовището  на точна гара, участък от бул.”Данаил Николаев” и ул.”Резбарска”, съобщават от пътна полиция.
 
На място незабавно са били  изпратени екипи на дирекция Аварийна помощ и превенция. Направена е организация, като  градският транспорт се движи, но е затруднено преминаването на автомобили, допълват от пътната агенция.
 
Съобщава се още, че по отстраняването на проблема е работено цяла нощ, като районът е опесъчен и предстои, когато това е възможно маслото да бъде премахнато. 
 
Кметът на София Йорданка Фандъкова коментира, че районът е обезопасен и предстои тази вечер пътният участък да бъде затворен, за може улиците да бъдат основно пичистени.
 
Съветват се шофьорите, преминаващи оттам да са внимателни, а на водача на камиона, разсипал маслото, предстои да му бъде съставен акт за нарушението.