София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Осиновителите от Къщата на ужасите вероятно са сектанти

Според шерифа децата са в добро състояние

пропускане
5 годиниКрими 3 Боряна Райчева

Иван Анчев Генерален консул на Република България в Чикаго: За ситуацията научихме в днешния ден, при нас е 7 август, от един български вестник. Това е един изключително неприятен случай, който хвърля сянка върху осиновяването на български деца в САЩ.
Шерифът на града ни информира подробно със ситуацията – на първо място – децата са на сигурно място, в помещение под полицейска закрила. Лекарят не е установил сексуално насилие или други наранявания. Според шерифа децата са в добро състояние.
Няма насрочена дата за съдебно заседание. Хората са искали децата да изучават предметите вкъщи, което е разрешена от закона форма. Децата са били карани да четат религиозни книги. Родителите вероятно са били сектанти.
Децата вероятно са станали американски граждани, по тази причина не сме били уведомени. В такъв случай американските власти не са задължени да ни информират. Друг вариант е просто полицията да не е била запозната с този случай. Това е една много аграрна част на Америка и тази къща представлява по същество една ферма, отдалечена от всичко.